verhuur shorttrackschaatsen

Verhuur van Shorttrackschaatsen voor beginners en wat meer gevorderde shorttrackers

Langs de ijsbanen zie ik veel beginnende shorttrackers op hun langebaan schaatsen proberen de shorttracktechniek onder de knie te krijgen. Helaas werkt de 'te' slappe langebaan schoen niet mee bij het lopen van goede bochten. De krachten op de schoen zijn te groot, de jonge enkelbanden zijn nog niet stug genoeg en soms zijn de schoen op de groei gekocht. Het gevolg is pijnlijke enkels en soms zelfs het bloed in de schoenen van de blaren. De kinderen houden het na 1 of 2 keer voor gezien wat jammer is voor de shorttracksport.

Begrijpelijk is het allemaal wel. De schaatssport met het lidmaatschap, de aparte baanabonnementen en alle uitrustingstukken is al duur genoeg. Vaak komen daar in de zomer nog een paar skeelerschoenen en wellicht een racefiets bij. Veel ouders denken dan op goed bedoelt advies van trainers dat een beginnende shorttracker wel kan rijden op zijn of haar langebaan schaats. In de praktijk blijkt dat dus erg tegen te vallen.

Daarom ben ik op 15 augustus 2011 gestart met de verhuur van shorttrackschaatsen. De shorttrackschaatsen worden verhuurd zonder winstoogmerk, waardoor de verhuurprijs relatief laag kan blijven. De kwaliteit van elk type is ruim voldoende voor beginnende en wat meer gevorderde shorttrackers. De huurprijzen per seizoen zijn:

Eenvoudige schoen  €   20,00
Betere schoen  €   30,00
normaal ijzer  €   20,00
bi-metaal of pm staal  €   30,00

Naast het huurbedrag wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd voor het ronden en slijpen. De schaatsen worden bij het ophalen samengesteld en zijn dan klaar voor gebruik. Ophalen is in Bergschenhoek (plaatsje net boven Rotterdam) Wilt u shorttrackschaatsen huren neem dan contact op via het contactformulier.

Voor meer details kunt u klikken op één van de onderstaande onderwerpen.


- lijst met schoenen in de verhuur
- lijst met ijzers in de verhuur (nog niet beschikbaar)
- huurovereenkomst
- huurvoorwaarden
-